Anne eli lezzetinde olan zeytinyağlı yaprak sarma, Türkiye’nin tüm bölgelerine hitap edecek bir tarifle hazırlanmaktadır.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Osmanlı mutfağı kökenli olan yaprak sarmanın EM Group versiyonu, asma yaprağının Türkiye’deki ana vatanı Tokat’ın kaliteli yaprakları ve Ege Bölgesi’ne ait zeytinyağıyla üretilmektedir. Geleneksel usulle %100 el yapımıyla hazırlanan zeytinyağlı yaprak sarmanın iç harcında pirinç, soğan, baharat, kuş üzümü ve çeşitli baharatlar kullanılmaktadır. Soğuk tüketilen bir besin olan yaprak sarma, ulusal ve uluslararası ölçekte kabul gören damak tadı lezzetine göre özel olarak geliştirilmistir.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma İçindekiler
Içindekiler: Pirinç, asma yaprağı, soğan, bitkisel yağ (ayçiçek ve zeytinyağı), kuş üzümü, tuz, limon suyu, karabiber, sumak, şeker, su, yenibahar toz, nane, yenibahar, zencefil), dogal kaya tuzu.
Alerjen Uyarısı: İz miktarda buğday gluteni, kereviz, susam, soya, ceviz içerebilir.